sreda, 16. oktober 2013

Pozdravljeni!

Prejšnji mesec smo  Maja, Aljaž in jaz obiskali slovensko veleposlaništvo tukaj v Indiji.

V začetku avgusta smo imeli vsi tujci (Japonci, Američani, Nemci in mi) prireditev, na katero so bile povabljene naše gostiteljske družine, vodja Amity šol ga. Amita Chauhan ter predstavniki slovenske, ameriške, japonske in nemške ambasade. Takrat smo spoznali predstavnico slovenske ambasade go. Matejo, ki živi tu v Indiji. Z njo smo malo poklepetali (je bilo prav prijetno govoriti  slovensko še z nekom drugim) in  povabila nas je  na obisk ambasade. Pustila nam je svojo telefonsko številko in rekla, naj jo le pokličemo,  tudi če bi imeli kakšno težavo se lahko obrnemo nanjo. Izvedeli smo tudi, da veleposlanik odhaja domov v začetku septembra, potem  ga v decembru zamenja naslednica.

Lahko rečem, da smo bili  vsi zadovoljni z obiskom ter da smo dobili priložnost spoznati našega veleposlanika. Veselimo se tudi prihoda nove veleposlanice, saj smo se že dogovarjali o naslednjem  obisku.
Tako smo se kar nekaj časa z Majo in Aljažem le pogovarjali o obisku in čas nam je začel kar uhajati, zato sem se odločila, da sama pokličem go. Matejo in se dogovorim za obisk. Nekajkrat sva se  slišali po telefonu, saj je bilo hkrati potrebno preverjati tudi z Majo in Aljažem zaradi ustreznosti termina.

Veleposlaništvo smo obiskali vsi trije dijaki skupaj z  našimi  gostitelji, spremljale pa so nas Jyoti Arora (vodja Amity International Research centra), pomočnica ravnateljice Amity Noida in pa ravnateljica Amity Pushp Vihar.<br><br> 
Nina



Ni komentarjev:

Objavite komentar